Vaak misselijk

Onprettig gevoel

Vaak misselijk zijn kan zeer onprettig en fysiek pijnlijk zijn. Uitzonderlijk kan het een indicator zijn van een iets ernstiger ziekte, waaronder gastro-intestinale infectie, reflux, oorproblemen.

vaak misselijkHeel uitzonderlijk kunnen diabetes, een galblaasontsteking of een darminfectie de oorzaak zijn. Gewone reflux van de maag kan ook er ook voor zorgen dat je vaak misselijk bent. Maar reflux is eenvoudig op te lossen.

Uitzonderlijk een ernstige oorzaak!

In de meeste gevallen moeten we geen ernstige oorzaak zoek achter het feit dat we vaak misselijk zijn. Eén van de oorzaken die ook niet zo ernstig is, is het iets minder functioneren van de galblaas.

De galblaas levert verteringssappen. Wanneer de galblaas niet goed functioneert, heeft dit een invloed op de spijsvertering en wordt u vaak misselijk. In dit geval is het voldoende om een vetarm dieet zoals een soepdieet te volgen, een chirurgische verwijdering van de galblaas is eerder uitzonderlijk.

Ook een darminfectie is een aandoening die uw spijsvertering irriteert en u vaak misselijk maakt. Mensen die vaak misselijk zijn doen er goed aan rustig te eten en voeding te vermijden waarvan ze weten dat ze een allergie of misselijkheid veroorzaakt.