Misselijk gevoel

Ieder mens voelt zich van tijd tot tijd wel eens misselijk

Een misselijk gevoel is een afweerreactie van het lichaam en kan twee oorzaken hebben. Een prikkeling van het braakcentrum in de hersenen of irritatie van het maagslijmvlies. misselijk gevoelEen misselijk gevoel door een prikkeling van het braakcentrum krijgt u wanneer uw hersenen bepaalde signalen niet één twee drie kunnen verwerken.

Voorbeelden zijn waarnemingen van iets beangstigends, door stress, zwangerschap of een aanval op uw evenwichtsorganen door bv duizelen of reisziekte.

Bij irritatie van het maagslijmvlies wordt het misselijk gevoel veroorzaakt door iets wat u gegeten of gedronken heeft, een bacterie of virusbesmetting of een maag-darmstoornis.

Wat te doen bij een misselijk gevoel

In sommige gevallen lost het lichaam zelf het probleem op door een braakreactie. Is dit niet het geval probeer dan de oorzaak te vermijden.

In geval van stress, probeer uzelf te kalmeren en bij reisziekte verplaats uw aandacht van het voertuig naar iets anders. Neemt het misselijk gevoel niet in een paar uur af probeer dan het probleem op te lossen met een maagzuurregelaar. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist.

Heel wat experts in homeopathie en alternatieve geneeswijzen raden je ook aan om gebruik te maken van de helende werking van bergkristal, een prachtige steen die blijkbaar wel wat kan helpen bij dit soort klachten.

Duurt het misselijk gevoel langer dan enkele dagen, raadpleeg dan uw huisarts.