Buikpijn misselijk

Buikpijn misselijk kunnen op velerlei aandoeningen wijzen

Buikpijn misselijkDe pijn en oorzaak kan variëren. U kunt bij twijfel best uw arts raadplegen. De vertering van ons voedsel bevindt zich in de buik en darmen. Een verstoring in dat ritme kan buikpijn misselijk veroorzaken. Zowel een verstopping als diarree kunnen samengaan met buikpijn misselijk. Maar ook buikgriep kan de oorzaak zijn. Dit is eigenlijk ontsteking in slijmvliezen van de maag, de dunne of de dikke darm.

Bacteriën en virussen vormen daar de oorzaak van uw buikpijn misselijk. Ook vrouwen die hun menstruatie hebben of zwangere vrouwen worden soms overvallen met deze kwaal.

Uw arts kan tips geven om deze vrouwenkwaaltjes te verlichten

Kortom: vaak gaat het om een onschuldig ongemak, maar het kan evengoed duiden op een ernstige aandoening bijvoorbeeld ontsteking aan de blindedarm of een maagzweer.

Wie de oorzaak van zijn buikgriep misselijk heeft achterhaald kan het best uitzieken, veel water drinken en licht verteerbaar voedsel eten. Een andere goede optie is kiezen voor een brandnetelthee met heel wat voordelen voor je spijsvertering en je darmen.

Met een paar dagen bedrust, gaat het beslist al beter. Buikpijn misselijk kan ook het gevolg zijn van een nerveuze reactie. Men heeft examen of een nieuwe baan of heeft last van langdurige stress of angsten.

Steeds belangrijk is de oorzaak te achterhalen!